Lumabyte støtter Mandal filmklubb

Ifra: 1941
Genre: Drama
Skuespillere:
Plot: Orson Welles spiller selv hovedrollen som aviskongen Charles Foster Kane, som i filmens åpningsscene utånder etter å ha sagt sitt siste ord: «Rosebud». Vi opplever Kanes liv i en serie av tilbakeblikk, idet en gruppe journalister forsøker å oppklare hva han mente med det ordet. Det avsløres først i filmens sluttbilde.
Resymé: Citizen Kane er en amerikansk film fra 1941 regissert av Orson Welles. Dette var hans debutfilm, og regnes for å være hans beste film noensinne.

Manuskriptet av Herman J. Mankiewicz og Orson Welles var inspirert av aviskongen William Randolph Hearst. Noe som førte til at han forsøkte å få filmen bannlyst.